Новини

Открийте стоплящи сърцето истории и най-новите събития в света на кучетата от приютите в Горни Богров и Сеславци. Присъединете се към нас в нашата мисия да дадем на всеки бандит втори шанс в любящ дом. Заедно можем да накараме опашките да се размахат и животът да стане по-ярък. Разгледайте нашите страхотни истории по-долу!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Обща снимка с учениците от 22ро училище, кучето Пако и доброволците от Бандата на 1500-те
Образование
Новини
21.3.2024

На гости на учениците от 22 средно езиково училище „Георги Стойков Раковски“ в София

Бандата пости младежите от 22-ро средно езиково училище "Георги Раковски" в София за да разкаже за своята мисия и кауза.
Репортер и оператор взимащи интервю на доброволец водещ куче на повод
Общество
Приюти
Образование
29.2.2024

Мариана Векилска и Бандата на 1500 за едно по-осведомено общество

Посещенията в приюта винаги будят смесени чувства при новите посетители. Така беше и с Марияна Векилска и екипа ѝ, които ни посетиха миналата неделя и не харесаха това, което видяха. Ако трябва да бъдем откровенни и на нас не ни харесва, но не може това да ни спре.
Бандитски мартенски благотворителен базар - 5то издание
Събития
5.2.2024

Наближава традиционният Бандитски Мартенски Базар

Заповядайте на ежегодният ни благотворителен базар и вземете за вас и вашите близки мартенички с кауза
Породисто куче в приют
Общество
30.1.2024

Нелегалната търговия в България и ЕС с домашни любимци - нови мерки на Европейската Комисия

Разследване на Фондация Четири Лапи разкрива редица нарушения в търговията с кучета в ЕС. Тревожен брой кучета се внасят нелегално от Източна Европа (включително и България), в редица случаи кученца се отделят от майките си твърде рано, а при много от тях се издават и фалшиви документи.
Ученици от гимназия "Меридиан 22" се запознават с приемното куче Гунар, бивш обитател на общински приют Горни Богров.
Образование
27.1.2024

Бандата гостува на гимназия "Меридиан 22"

Всеки път се подготвяме по един и същи начин за срещите с учениците. Почти едни и същи са и въпросите, които ни задават, а ние почти по един и същ начин се опитваме да задържим интереса на младите към проблема с бездомните кучета в България и възможните решения. Този път обаче нещо беше различно.
клекнали мъж и жена с две кучета на фона на поляна и метално хале
Приюти
18.1.2024

Сеславската Банда на -5 градуса

Питате ли се кое е това, което може да накара човек в мразовития зимен ден да замени топлото си легло с духовитата гола поляна? Нека подскажем - мотивацията!
Новини
5.1.2024

Нашата дейност през 2023 г.

Скъпа 2023, ще те помним като година, в която не ни остана глътка въздух от динамика. Година, в която вложихме много енергия и усилия, за да стигнем до повече хора и да популяризираме каузата си. Искаме да те изпратим подобаващо, като си припомним заедно важните моменти и постижения от работата ни за последните 365 дни.
Новини
2.1.2024

Благотворителен календар 2024 „Без теб животът е сКУЧЕн“ вече е в пунктовете за продажба!

Благотворителният ни календар отново е наличен като стенен и настолен вариант.
Момиче с червена коса, което е прегърнала куче.
Успешни истории
2.1.2024

Дзен приятел на 4 крака

Определено си заслужава да се даде шанс на възрастно куче от приют на 5 години, както е Чоки. Освен дзен куче е и невероятен късметлия. Още 1500 все още чакат своя шанс за хубав живот извън клетките. Може би и твоят най-добър приятел е някъде сред тях и те чака.
Събития
19.12.2023

7 години разходки!| 7 years Dog Walks!

Седем години от първите разходки минаха неусетно. Видяхме много през тези седем години. Изпратихме много кучета, за съжаление не само вкъщи.
Събития
8.12.2023

Бандитски благотворителен битак - 09 Декември!

Време е да пуснем коледния дух от бутилката и не се сещаме за по-подходящ момент за това от нашия ежегоден благотворителен бандитски битак!
Събития
1.11.2023

Бандата на Реките на София

Бандата прекара три дни край Перловска река. Три дни изпълнени с емоции, нови запознанства и прекрасна енергия
Събития
1.11.2023

Бандата на Dog Fest Edition 6

Най-полезното и удовлетворяващо от участието ни на фестивалите са срещите и разговорите с вас: с всички вече последвали каузата и всички, които тепърва научават за нея.
стая с ученици вдигнали в ръка лист хартия и права жена пред тях
Образование
1.11.2023

Бандата гостува при 51 СУ „Елисавета Багряна”

Казвали сме го много пъти и ще продължаваме да го казваме: За да няма по улиците бездомни животни, усилията ни трябва да бъдат положени в много посоки и направления.
Тъмнокафяво куче, което се е оплезило и е застанало в трева, пълна с глухарчета.
Успешни истории
1.11.2023

Вечната щастлива събота на Мура

Мура беше едно от многото кучета в Сеславци, което живееше за щастливите съботи, пълни с разходки, прегръдки и обич. Една от тези съботи, нашата Мура спечели завинаги сърцата на хората които малко по-късно се превърнаха в нейно семейство. Вече всеки ден в живота на Мура е събота!
Събития
1.11.2023

На гости на БТВ радио

Бандата прекара три дни край Перловска река. Три дни изпълнени с емоции, нови запознанства и прекрасна енергия.
рехабилитация на куче извършвана от две жени
Образование
1.11.2023

Благотворителен семинар победи болката

Да си добър стопанин не се свежда до това, да осигуриш разходка, храна и подслон на кучето си.
Събития
1.11.2023

Billa в помощ на бандитите

Знаете ли, че в София има приют, който обитават 1500 кучета?“ попитаха Мира, Еви и Вики над 100 души. А отговорът можете ли да предположите какъв беше?
Успешни истории
1.11.2023

Историята на Ел

Когато видяхме за първи път Ел, тя почти не приличаше на куче - голяма част от козинката й липсваше, беше ужасно слаба и имаше много тъжен вид. Отдадеността на нашите доброволци Ел разцъфна като цвете и се превърна в красиво, диво и щастливо куче. Скоро след това съдбата я срещна с новото й семейство.
Момиче и куче, които са легнали върху постелка на тревата.
Успешни истории
11.10.2023

Щастливата приказка на Чандлър

Чандлър прекара детството си в приюта в Сеславци. Всички негови братя и сестри бяха отдавна осиновени, докато Чандлър стоеше все още зад решетките, незабелязан от света. Накрая се оказа, че той просто е чакал точно неговите си хора да се появят и да се влюбят в него завинаги. Прочетете щастливата приказка на Чандлър в писмото, което осиновителите му написаха до него
Три жени и едно малко момиченце позират за снимка и едно от кучетата на приюта на 1500-те, което им се радва и скача върху тях.
Успешни истории
3.10.2023

Виго - музата на своите хора

Със сълзи в очите гледаме този клип припяваме си “Тази песен е за теб” и си мечтаем всички кучета в приюта да бъдат музата на техните хора, защото знаем много добре, че го заслужават.
Малко усмихнато момиченце, което е хванало кученце и позират, гледайки към камерата.
No items found.
3.10.2023

Голямо сърце в голямо тяло - историята на Марти

Марти тъкмо беше новодошъл в приюта, един такъв тихичък и скромен, но с дълбок кафеникав поглед, на който не успяхме да устоим. От момента, в който стъпи в новия си дом, се сприятели с всички членове на семейството. Както дъщеря ми Таня обича да казва: Когато вземеш кученце от приют спасяваш два живота - твоя и неговия!
Едно от кучетата от приюта на 1500-те, което е застанало със затворени очи и има дървена табелка "Коледа съм аз у дома" на врата. На заден фон се вижда коледна елха.
Успешни истории
3.10.2023

Коледното чудо Мърфи

Той си ни беше избрал много преди ние да разберем, че ще имаме куче в крайна сметка идеята беше друга, но пък спонтанното стечение на обстоятелствата го прави още по-съдбоносно
Няма намерени резултати.