Стани доброволец

Ако и вие обичате животни и бихте искали да отделите част от времето си, за да помогнете на нуждаещите се, имаме няколко прекрасни възможности за доброволчество! Присъединявайки се към нашия екип, ще намерите нови приятели, ще придобиете ценен опит и ще ни помогнете да се грижим за повече животни. Заедно ще работим за промяна на представите в обществото относно безстопанствените животни.

Обща снимка на доброволците от бандата на 1500-те.

Защо да станеш доброволец

Доброволчеството учи на уважение към животните, толерантност към различията на всеки доброволец, дисциплина и работа в екип. Да бъдеш доброволец означава да работиш за кауза, в която вярваш и да участваш в промяната, творейки добро. 

Ще помогнеш за позитивна промяна в живота на много безстопанствени кучета

Доброволчеството в нашата организация позволява да допринесеш пряко за хуманното отношение към изоставените животни. Твоите усилия и работа ще помогнат не само за подобряване на живота им в приюта, но и ще увеличат шансовете им да намерят своето ново семейство. Можеш реално да промениш техният живот към по-добро.

Ще израстнеш като личност и ще добиеш нови умения

​​Доброволците работят в екип, а това предполага поемане на различни отговорности и роли, свързани с проектите и инициативите на организацията. Това е възможност за развиване на комуникативните и организационните умения, емпатията, търпението и дори лидерските качества на всеки доброволец. 

Ще вдъхновиш други за по-добро отношение към домашните любимци

Като доброволец в нашата организация ти ставаш застъпник за хуманното отношение към животните. Чрез работата си помагаш за повече информираност и осъзнатост за предизвикателствата, пред които са изправени животни и, респективно - хората. 

Доброволчески възможности

Има няколко начина, по които може да се включите в нашата дейност – всички те са важни и помагат на нашата мисия да променим нагласата на обществото към безстопанствените животни. Възможностите варират от това да помагаш на терен до това да дариш от своето време или талант, създавайки съдържание или изработвайки артикули за нашите благотворителни инициативи.

Включи се в разходките

Най-много доброволци са ни нужни на терен в двата приюта - всяка събота в приют Сеславци и всяка неделя в приют Горни Богров. За да се включиш в разходките е нужно да си пълнолетен или в случай, че не си - да дойдеш с придружител.

Образователни проекти

Една от важните цели на нашата организация е гражданското образование. Затова, ако си педагог, учител или илюстратор би могъл да се включиш в образователните ни проекти. Те са насочени към деца, подрастващи, но и възрастни. С радост ще разкажем повече.

Грижа за животните

Понякога животни от приютите имат нужда от ветеринарна грижа, която не може да бъде осигурена на място. Важно е да заведем тези животни своевременно в партньорските ни клиники, затова – ако си свободен през седмицата или можеш да отделиш няколко часа при необходимост, може да помогнеш с логистиката и превоза.

Създаване и превод на съдържание

Друга важна цел на организацията е информираност и повече осъзнатост в обществото. Ако обожаваш да пишеш и знаеш английски на високо ниво си добре дошъл да ни помагаш със собствено съдържание или преводи за уеб сайта, брошури и други материали.

Благотворителни събития

Популяризираме каузата си чрез множество благотворителни събития и фестивали, които организираме или в които се включваме като партньори. Ако обичаш да говориш с хора, или ти се отдава да планираш или организираш различни дейности, то може да помагаш на нашият мениджър събития.

Приемна грижа

Понякога се налага кучета, за които търсим или вече сме намерили осиновители, да бъдат изкарани от приютите по една или друга причина. Важно е тези кучета да бъдат настанени на сигурно място, което ще им предложи защита и спокойствие, докато заминат при новите си семейства. Помогни ни като ги приютиш временно.

Групова снимка на екип от хора, които носят еднакви черни тениски със зелен надпис и държат няколко кученца, и малко русо момченце, което затичано влиза в кадъра на снимката.

Ако искате да организирате тиймбилдинг

Работата в екип е изключително сплотяваща и удовлетворяваща, особено когато става въпрос за доброволчество в приют. Вашият екип е сърдечно поканен да се свърже с нас за да планираме заедно вашия тиймбилдинг с кауза.

Тиймбилдингите ще могат да се осъществят само след предварително планиране и уговорка с наш представител.

Нашите партньори