Стани приемен дом

Приемната грижа за кучета е едно от най-смислените неща, с които можеш да помогнеш на куче от приют. Това означава да отвориш дома си за него и да го приемеш в семейството си, докато ние му намерим постоянен дом.

Жена със слънчеви очила и червена коса, която е клекнала на земята и е хванала лапичката на бяло куче.
Снимка на жена, която е хванала бяло голямо кучченце в тъмни петна около очите.

Приемна грижа

Приемният дом дава възможност да отглеждаш и да се грижиш за куче, без да се ангажираш с него до края на живота му. По този начин му даваш време и шанс да се адаптира в домашна среда, да свикне с други хора или животни, и така увеличаваш значително шанса му да бъде осиновено. Разбира се, ползи има и за применият стопанин.

Тест за домашен любимец

Ако обмисляш да осиновиш куче, но не си сигурен дали и как ще се справиш, приемната грижа може да бъде твоят "пробен период". Тя ще ти позволи да прецениш доколко кучето се вписва в начина ти на живот, преди да поемеш дългосрочен ангажимент.

Розова иконка на глава на куче и ръка, която я гали.

 Нова компания и споделен опит

Приемното куче ще внесе разнообразие в ежедневието ти. Покрай грижата и общуването с него ще научиш и разбереш повече за характера и поведението на кучетата, техните особености и потребности. Ставайки част от общността на приемните стопани ще имаш и постоянна подкрепа от нас.

Розова иконка на клекнал човек, който си играе с куче

Повече движение

Кучетата, дори по-възрастните, имат нужда от няколко разходки всеки ден. Това ги поддържа във форма, задоволява естествените им нужди да душат, ровят и тичат, което подобрява здравето им и ги прави по-спокойни. А нека бъдем искрени, кога ще се разходите толкова ако нямате куче?

Розова иконка на сърце.

Вътрешна удовлетвореност

Да приемеш изоставено куче в дома си означава да му дадеш много по-добър живот и шанс за осиновяване, каквито то няма да има в препълнените приюти. Това носи страхотно чувство за пълноценност и смисъл.

Какво е да си приемен родител

Малко черно кученце от Бандата на 1500-те, седнало на тревата.

Осигуряваш временен дом и обич за куче в нужда

Проявяваш търпение и му даваш време да се адаптира

Грижиш се за емоционалното и физическото му здраве

Помагаш на кучето да усвои нови социални умения

Подготвяш го за новия му дом и семейство

Как да станеш
приемен родител

1.

Разгледай кучетата, които търсят дом

Това обикновено са кучета, които спешно трябва да бъдат изведени от приюта заради опасност от инциденти с други кучета, невъзможност да се адаптират към новата среда или нужда от лечение, което не може да бъде осигурено в приют с още 1500 други животни. 

2.

Прецени внимателно такъв ангажимент

Приемното куче има своите  разходи за храна и обезпаразитяващи - ако имаш възможност да покриеш всички или част от тях, това ще е супер. Ако пък не можеш, ние ще поемем тази част с помощта на виртуалните осиновители. Може да се наложи да заведеш кучето на преглед или медицинска манипулация - разходите за това ще поемем ние, но логистиката е ангажимент на приемният стопанин. Ако нямаш кола, провери първо дали имаш приятели, които могат да помогнат в такава ситуация.

3.

Ще изберем приемното ти куче заедно

Ще ти помогнем да вземеш най-доброто решение както за себе си, така и за кучето, което искаш да гледаш като приемно. Правим го, защото познаваме добре характера и спецификите на кучетата в приюта и как биха паснали те на твоя начин на живот и ежедневие. Тук трябва да напомним, че приемната грижа е сериозен ангажимент и не може кучето да се върне обратно в приюта след една или две седмици.

4.

Стани приемен стопанин

Ако искаш да се присъединиш към семейството ни от приемни стопани, попълни този формуляр и ни го изпрати. Ние ще се свържем възможно най-бързо с теб. Ако не можеш да вземеш приемно куче точно сега, но въпреки това искаш да помогнеш, можеш да станеш виртуален осиновител. Избери своето куче и дарявай за него по своя преценка тук, като оставиш своето и неговото име в “Основание” към дарението.

Запознай се с бандитите

В общинските приюти на София има над 1800 кучета. Ние сме убедени, че сред всички тях е точно онова куче, за което винаги си мечтал. Тук може да се запознаеш с част от тях: страхотни кучета на различна възраст, с различни характери и нужди. Всички те се изправят пред едно общо предизвикателство - да се превърнат от нежелан бандит в обичан домашен любимец.

жълто куче на фона на зелена поляна
Канела
Пол:
Женска
Възраст:
Над 5 години
Лина
Пол:
Женска
Възраст:
Между 1-3 години
куче
Джуниър
Пол:
Мъжки
Възраст:
Под 1 година
куче
Нежна
Пол:
Женска
Възраст:
Под 1 година
куче на поляна
Анита
Пол:
Женска
Възраст:
Между 1-3 години

Техните щастливи истории

Момиче с червена коса, което е прегърнала куче.
Успешни истории

Дзен приятел на 4 крака

Определено си заслужава да се даде шанс на възрастно куче от приют на 5 години, както е Чоки. Освен дзен куче е и невероятен късметлия. Още 1500 все още чакат своя шанс за хубав живот извън клетките. Може би и твоят най-добър приятел е някъде сред тях и те чака.
Едно от кучетата от приюта на 1500-те, което е застанало със затворени очи и има дървена табелка "Коледа съм аз у дома" на врата. На заден фон се вижда коледна елха.
Успешни истории

Коледното чудо Мърфи

Той си ни беше избрал много преди ние да разберем, че ще имаме куче в крайна сметка идеята беше друга, но пък спонтанното стечение на обстоятелствата го прави още по-съдбоносно
Момиче и куче, които са легнали върху постелка на тревата.
Успешни истории

Щастливата приказка на Чандлър

Чандлър прекара детството си в приюта в Сеславци. Всички негови братя и сестри бяха отдавна осиновени, докато Чандлър стоеше все още зад решетките, незабелязан от света. Накрая се оказа, че той просто е чакал точно неговите си хора да се появят и да се влюбят в него завинаги. Прочетете щастливата приказка на Чандлър в писмото, което осиновителите му написаха до него

Приюти куче,
дай му шанс!

Приемният дом е безкористна проява на доброта, която помага на изоставено куче да намери любов, уют и грижа, от които се нуждае в пътя си към своето семейство.

Нашите партньори