Сподели съботата си с куче от приют Сеславци

След дълъг ремонт, приютът в Сеславци отвори врати през 2019 г. От началото на 2020 г. насам съботите ни са запазени за неговите обитатели. Приютът е предназначен за бебета и техните майки, както и за кучета, които са били отделени от майките им и захвърлени. Понякога по изключение там се настаняват и вече пораснали кучета, които най-често са изоставени от стопаните им

Снимка на черно куче с кафяви петна, което стои в трявата и е изплезило език.
Малко момиченце, което е хванало две малки кученца на нашилник.
Малко момиченце, което разхожда, голямо пухкаво куче.
Снимка на жена, която е хванала бяло голямо кучченце в тъмни петна около очите.
Снимка на жена, прегърнала кученце от приюта на бандата на 1500-те.
Групова снимка на екип от хора, които носят еднакви черни тениски със зелен надпис и държат няколко кученца, и малко русо момченце, което затичано влиза в кадъра на снимката.
Момиче с къдрва коса, което се е узмихнало на камерата и държи голямо пухкаво кученце.
Мъж и черно пухкаво кученце, легнали в тревата.
Карта на местоположението на приюта

Кога и къде?

Розова иконка на часовник.

Всяка събота от 10:00 до 13:00 ч

Розова иконка на пинче

Общински приют Сеславци

Как да стигна до там?

Розова иконка на автобус

Градски транспорт

В близост до приюта има спирка на междуградска автобусна линия №117 / Автостанция Изток - град Бухово. Трябва да слезете на спирка „Разклона за кв. Сеславци“ и да вървите малко пеш до самия приют.

Розова инонка на две човечета

Споделено пътуване

Практикуваме споделеното пътуване затова ако търсите или предлагате превоз пишете в събитието, което качваме всяка седмица в Фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/1500doggang. Бъдете максимално конкретни – колко места търсите или предлагате, откъде минавате или къде ви е удобно да бъдете взети и т.н.

Какво ще ти е нужно и какво можеш да носиш?

Розова иконка на бутилка

Дрехи за цапане и смяна

Розова иконка на обувка

Втори чифт обувки, които да смениш след посещението

Розова икона на слънце

Слънцезащитен крем и препарат против кърлежи – особено в летните месеци

Розова иконка на бутилка

Носи си вода, тъй като наблизо няма удобно място, от което да си купиш

Розова иконка на бутче

Ако желаеш може да носиш наградки за кучетата, най-любими са им кренвиршите

Правила на разходките

Когато сме достатъчно голям брой доброволци, успяваме да разходим всички кучета всяка седмица. Това е голямо предимство пред огромния брой кучета в Богров, но пак не е достатъчно за едно куче, което се нуждае от разходка всеки ден. Въпреки че бройката кучета в Сеславци е малка, важно е да спазваме няколко правила, които осигуряват безопасността на хората (и най-вече децата) и на самите кучета. 

1.

Кучетата се изваждат по специален ред (клетка по клетка), като за изваждането на кучета от клетките отговарят старши доброволци от Бандата. Заедно с кучето ви се дава картонче с номер на клетката, от която е то.

2.

Когато вече сте с куче, започва разходката ви по поляната. Тя продължава 30 минути. Молим ви да следите времето.

3.

По време на разходката е много важно да пазим дистанция от поне 2м от кучетата, които не са от една и съща клетка.

4.

Вместо разходка може да изберете да прекарате време в игри и ласки с по-малките кученца, които пускаме да потичат в загражденията.

5.

По време на разходката може да почерпите с лакомства кучето, с което се разхождате отдалечено от другите, за да не се карат помежду си. Молим ви да не бъркате в клетките, както и да не хвърляте храна на кучетата, докато са в клетките, тъй като това може да доведе до инциденти.

6.

След 30 минути е време за прибиране на кучето. Преди да се върне в клетката, водим кучето за дохранване под навеса. След като се нахранят кучета се прибират в клетките си от старши доброволец. Картончето се връща на старшия доброволец, за да не бъде объркано със следващото, което ще получите.

Групова снимка на екип от хора, които носят еднакви черни тениски със зелен надпис и държат няколко кученца, и малко русо момченце, което затичано влиза в кадъра на снимката.

Ако искате да организирате тиймбилдинг

Работата в екип е изключително сплотяваща и удовлетворяваща, особено когато става въпрос за доброволчество в приют. Вашият екип е сърдечно поканен да се свърже с нас и да планираме заедно вашия тиймбилдинг с кауза.

Тиймбилдингите ще могат да се осъществят само след предварително планиране и уговорка с наш представител.
Карта на приюта

Включи се в нашите разходки

Включи се в разходките, галенето, играта и тичането с нашите бандити. Зареди се с много положителна енергия и подари на кучетата време за социализация, мигове свобода и внимание, което увеличава шансовете им за осиновяване.

Всяка събота от 10:00 до 13:00 ч