Сподели неделята си с куче от приют Горни Богров

От 2016г. насам, всяка неделя без пропуск сме в Богров и организираме разходки на кучетата от общите клетки. За да бъдат разходките едно позитивно преживяване, както за доброволците, така и за кучетата, събрахме информация как да се подготвите най-добре и какви правила трябва да спазвате

Снимка на черно куче с кафяви петна, което стои в трявата и е изплезило език.
Малко момиченце, което е хванало две малки кученца на нашилник.
Малко момиченце, което разхожда, голямо пухкаво куче.
Снимка на жена, прегърнала кученце от приюта на бандата на 1500-те.
Снимка на жена, която е хванала бяло голямо кучченце в тъмни петна около очите.
Групова снимка на екип от хора, които носят еднакви черни тениски със зелен надпис и държат няколко кученца, и малко русо момченце, което затичано влиза в кадъра на снимката.
Момиче с къдрва коса, което се е узмихнало на камерата и държи голямо пухкаво кученце.
Мъж и черно пухкаво кученце, легнали в тревата.
Карта с местоположението на приюта на Бандата на 1500-те.

Кога и къде?

Розова иконка на часовник.

Всяка неделя от 10:00 до 14:00 ч

Розова иконка на пинче

Общински приют Горни Богров

Пътувайки по Ботевградско шосе и стигайки до магазин Джъмбо, трябва да хванете отбивката за Бургас или посока Подбалканския път. Карайки само по този път ще стигнете до бензиностанция Лукойл, от дясната ви страна. Следват складове, дървета, заведение (Скара-бира) и веднага след тях се завива по черен път в дясно. В неговия край е приюта.

Как да стигна до там?

Розова иконка на автобус

Градски транспорт

В близост до приюта има спирка на междуградска автобусна линия №90 /Малашевци – Бухово/. Трябва да слезете на спирка „Ханчето“ /веднага след Лукойл/ и да се върнете малко назад по пътя. От спирката до приюта има 5-10 минути пеша.

Розова инонка на две човечета

Споделено пътуване

Практикуваме споделеното пътуване затова ако търсите или предлагате превоз пишете в събитието, което качваме всяка седмица в Фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/1500doggang. Бъдете максимално конкретни – колко места търсите или предлагате, откъде минавате или къде ви е удобно да бъдете взети и т.н.

Какво ще ти е нужно и какво може да носиш?

Розова иконка на бутилка

Дрехи за цапане и смяна

Розова иконка на обувка

Втори чифт обувки, които да смениш
след посещението

Розова икона на слънце

Слънцезащитен крем и препарат против кърлежи – особено в летните месеци

Розова иконка на бутилка

Носи си вода, тъй като наблизо няма удобно място, от което да си купиш

Розова иконка на бутче

Ако желаеш може да носиш наградки за кучетата, най-любими са им кренвиршите

Правила на разходките

Кучетата са много, затова е важно да сме отговорни и да спазваме наложените правила, за да сме максимално полезни. Малки или големи, нека да не забравяме, че най-важна е безопасността както на хората, така и на кучетата. Ние сме се погрижили и сме разпечатали правилата и преди да подпишете декларация (ако идвате за първи път), ви молим да се запознаете внимателно с тях.

1.

Кучетата се изваждат по специален ред (клетка по клетка), като за изваждането на кучета от клетките отговарят старши доброволци от Бандата. Заедно с кучето ви се дава картонче с номер на клетката, от която е то. Забранено е влизането в клетките и ваденето на кучета от хора, които не са отговорници по разходките или не са от персонала на приюта.

2.

Разходките на кучетата се осъществяват в тревната площ и загражденията, специално направени за тази цел. Когато вече сте с куче, тръгнете спокойно по най-прекия път към голямата поляна. Не се разхождайте излишно между клетките и алеите, защото така дразните останалите кучета.

3.

По време на разходката е много важно да пазим дистанция от поне 2м от кучетата, които не са от една и съща клетка, с оглед сигурността им. Пазим се и от вързаните на колибите кучета.

4.

В случаите когато от една клетка се извадят няколко кучета, те могат да се пуснат заедно в загражденията за свободни разходки, за да тичат и играят. Присъствието на хора в заграждението, докато вътре има кучета, е задължително.

5.

По време на разходката може да почерпите с лакомства кучето, с което се разхождате отдалечено от другите, за да не се карат помежду си (дори когато са от една клетка). Молим ви да не бъркате в клетките, както и да не хвърляте храна на кучетата, докато са в клетките, тъй като това може да доведе до инциденти.

6.

Понякога от клетките вадим кучета, които се страхуват и не ходят на повод. Тези кучета имат нужда да свикват тепърва с нашето присъствие. Оставаме с тях на място (пред клетката или в тревните площи) и ги галим и награждаваме с лакомства. Това е важно, тъй като ще им помогне да се отпуснат при следващите разходки.

7.

Доброволец с жълт елек ще ви уведоми, когато е време да се връщате заедно с всичките кучета от вашата клетка обратно към клетката. Картончето се връща на старшия доброволец, за да не бъде объркано със следващото, което ще получите. Забранено е влизането в клетките и прибирането на кучета от хора, които не са отговорници по разходките или не са от персонала на приюта.

8.

При приключване на разходките ви молим да не се разхождате между клетките и алеите, защото кучетата се превъзбуждат и това може да предизвика сбивания помежду им.

Групова снимка на екип от хора, които носят еднакви черни тениски със зелен надпис и държат няколко кученца, и малко русо момченце, което затичано влиза в кадъра на снимката.

Ако искате да организирате тиймбилдинг

Работата в екип е изключително сплотяваща и удовлетворяваща, особено когато става въпрос за доброволчество в приют. Вашият екип е сърдечно поканен да се свърже с нас и да планираме заедно вашия тиймбилдинг с кауза.

Тиймбилдингите ще могат да се осъществят само след предварително планиране и уговорка с наш представител.
Карта с местоположението на приюта на Бандата на 1500-те.

Включи се в нашите разходки

Включи се в разходките, галенето, играта и тичането с нашите бандити. Зареди се с много положителна енергия и подари на кучетата време за социализация, мигове свобода и внимание, което увеличава шансовете им за осиновяване.

Всяка неделя от 10:00 до 14:00 ч.