Полезни съвети

Тук събрахме целия ни опит, с които се сдобихме през годините, както и опита и съветите на експерти. Техните статии ще ви запознаят с най-срещаните проблеми и предизвикателства, решения и стратегии при отглеждането и общуването с кучета. Ще говорим и за правата и задълженията ни като стопани когато става въпрос за хуманно отношение.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
черно куче с нашийник и кафяво куче с нагръдник на фона на зелена поляна
Грижа

Нагръдник или нашийник: кое е по-доброто за моето куче?

Tази дискусия, както и много други, вероятно ще се води вечно. В тази статия споделяме нашия опит и ви представяме аргументите, защо и кога да сложим нагръдник би било по-подходящият избор.
Задължения

Как да регистрирате кучето си в общината?

Освен голямата радост и всички положителни неща, които кучетата ни носят, има и някои други дейности, които е редно да направим. Наред с това да му издадем паспорт, да го ваксинираме, чипираме и кастрираме и да полагаме редовни грижи за него (всичко в реда на нещата), трябва и да го регистрираме в общината, в която сме регистрирани по постоянен адрес в тримесечен срок от датата на придобиване.
Обучение

Кучето ви доминира?

Често се срещат дискусии относно доминантно и йерархично поведение при кучетата. Сигурни сме, че всеки един от нас е чувал коментари от типа: "Кучето ти прави това, защото те доминира" или "Ти трябва да покажеш на кучето си, че си алфа"... Има доста спорове по темата. Откриват се коментари и в двете крайности. Затова решихме да споделим наученото от нас и вижданията, които намираме за правилни
Задължения

Намерил си куче в беда? Ето какво да направиш

Фейсбук и всички социални медии гъмжат от „сигнали“ за намерени животни в тежко състояние, които обикновено завършват с „някой да помогне“, или „споделете“. Тъй като в страната отдавна има закони и наредби, които много подробно описват къде, как и към кого да се обърнем в такава ситуация, отделихме време да направим един своеобразен наръчник.
Няма намерени резултати.