Иконка на синя кучешка лапичка
Подходящ за виртуално осиновяване

Константин

Също като своя легендарен съименник, нашият Константин също е един много смел герой!

Пол:
Мъжки
Възраст:
роден около 2017 г.
Приют:
Горни Богров
Размер:
55 см височина при холката
Черно куче с бели гърди на фона на телена ограда

За

Константин

Също като съименника си, нашият Константин също е един много смел герой!Също като съименника си, нашият Константин също е един много смел герой!

Нашето момче живее в най-големия приют на Балканския полуостров вече повече от 4 години. Той познава доброволците и с удоволствие излиза на разходки, но въпреки това трябваше да мине през процес на социализация, преди да може да бъде предложен за осиновяване.

Миналата година успяхме да намерим любящ дом за сестра му Елена и оттогава Константин очаква и своето щастие сам (е, не съвсем сам, защото споделя обща клетка с още 7 кучета и се разбира чудесно с тях). Пред него все още лежи дългият път на социализацията, който е доста труден, когато живееш в клетка и излизаш само веднъж месечно. 

Константин дойде в приюта на 2 Юли 2019, но за пръв път излезе на разходка по поляната чак през Декември 2021.  Една от по-старите му снимки показва как той се бори за глътка въздух с металната примка около врата– затова и ние напълно разбирахме неговата първоначална паника от това да му бъде слагана каишка за разходка.

Днес това е спомен от миналото и Константин няма търпение да се разходи! Все още не е голям фен на каишките, но пък няма нищо против кучешка сбруя. 

Той е доста бързоходен, но и винаги отделя време и внимание за своята доброволка, която го придружава в пътя му от самото начало. Константин е много привързан и гальовен с нея. Тя неведнъж навлиза в личното му пространство, но Константин се оказа един изключително търпелив и толерантен млад джентълмен.

Разбира се с кучета:
да
Разбира се с деца:
Обучен:
Специални нужди:
тиха среда, с възможност за разходки сред природата
Тегло:
20 кг
Характер:
гальовен, позитивен, разбира се с кучета
Черно куче с бели гърди на фона на телена ограда

Осинови

Константин

Константин обожава водата, както и разходките сред природата. Тъй като се плаши от силни шумове, идеалната среда за него би била тих квартал със спокойни междублокови пространства, извън натовареността на големия град.