Иконка на синя кучешка лапичка
Подходящ за виртуално осиновяване

Кирил

Кирил е роден в приюта. Клетката и тревичката в двора са всичко, което познава, поради което е малко предпазлив, но е лесно да го мотивираш да опитва нови неща с малко подкрепа и лакомства.

Пол:
Мъжки
Възраст:
роден през юли 2022 г.
Приют:
Сеславци
Размер:
около 55 см

За

Кирил

Кирил и брат му Методи са родени в приюта. И това е едно от най-важните неща, които потенциалните осиновители трябва да знаят за тях. За нас, хората, приютите за животни изглеждат като пълно сетивно претоварване - постоянният лай, миризмата...

Но в сравнение с външния свят, приютът за животни е среда с изключително ниско ниво на стимулиране. Кучетата, които са били социализирани и живели при тези условия, често изпитват трудности при адаптирането си към "реалния свят". 

Можем да ви кажем почти всичко, което Кирил знае: знае, че живее на плочки в приют за кучета. Знае, че не получава лоша храна, защото другите кучета са по-настоятелни. Знае, че хората влизат в клетката му и го извеждат от там. Благодарение на доброволците той познава и тревата под краката си, каишката и човешкото докосване. Познава слънцето, дъжда, деня и нощта. И това е всичко, за съжаление. 

Но това, което е много чудесно за свикването му с живота: Той е много ориентиран към храната! В рамките на няколко минути успяваме да го убедим да мине през краката ни, да върви с нас - непознатите за него хора. 

Въпреки това той е много чувствителен и реагира на дразнители по уплашен начин. Той не е нито агресивен, нито подчертано отбранителен към хората.

Може да видите повече от Кирил на: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR27_2aC7yuoBbo4vpA11xG81iT9u9yPHf2No9mCjHPRm4pSbdbWfTB0cDI&v=36gITqkjGfQ&feature=youtu.be

Разбира се с кучета:
да
Разбира се с деца:
Обучен:
Специални нужди:
Тегло:
Характер:
чувствителен, дружелюбен, предпазлив, но ориентиран към храната

Осинови

Кирил

Мечтаем Кирил и Методи да видят големия свят навън и да го обикнат. Искаме да видят усмихнатите хора, зелените поляни с цветя, да играят в парка с кучешките си приятели и да тичат свободни колкото бързо могат докато вятъра вее козината им. А след това да се приберат вкъщи, където е уютно и спокойно, а те се чувстват сигурни и щастливи. Представяме си как вечерят най-вкусната храна, без да се притесняват, че няма да има достатъчно за тях, а след това си лягат в меките си топли легла и заспиват, докато техния човек ги гали… и се чувстват обичани. Помогни ни да сбъднем тази мечта. Свържи се с нас, ако искаш да осиновиш Кирил.