Иконка на синя кучешка лапичка
Подходящ за виртуално осиновяване

Йон

Йон се притеснява от хората, страхува се да напусне сигурното ъгълче на клетката си и няма представа колко хубав всъщност е света и колко щастлив може да бъде. Има нужда от много подкрепа, разбиране, търпение и желание да му покажем колко хубав може да бъде животът, когато се оставиш “да те опитомят”..

Пол:
Мъжки
Възраст:
роден приблизително през Април 2021г.
Приют:
Сеславци
Размер:
височина холка около 37-40 см

За

Йон

За Йон: Името му в превод от японски означава „четири“. Ако го видите на снимка, ще възкликнете „Ах, колко сладка муцунка!“. Но, ако се доближите до клетката, която той обитава в приюта, ще получите друго усещане… Той не скача от радост и превъзбуда по мрежата, както правят повечето кучета тук. Ще го намерите някъде там, в дъното, свит на топка, треперещ от страх, защото му се иска да е невидим. Или поне доскоро…

Той е около две годишен и е от съвсем малък в приюта. Още с първото влизане при него, … онзи мътен поглед, сякаш се е „изключил“, да ти се скъса сърцето… Протягаме ръка с лакомство, а той хуква панически към противоположния край на клетката. Немислимо е да се докосне… Отказваше да яде в присъствието на човек. Останеше ли насаме с купичката обаче, за секунди поглъщаше вкусната храна. Бавно и постепенно той се отпускаше, а дистанцията се скъсяваше. Започна да хапва, макар и неспокоен и напрегнат. Погледа му се оживи, очите му искряха, когато видеше да влизаме при него. Първото му излизане от клетката заедно беше празник. Гушкахме се и се галихме дълго. И момчето бележи главоломен прогрес от този ден насам. Всяка събота излиза за да получи доза слънце и любов. Той е дружелюбен с другите кучета. Любопитен е, изучава обстановката наоколо с голям интерес. Но, една събота не е достатъчна. Йон има нужда от приемен дом, защото той е от онези кучета с крехка психика, за които живота в приюта е в дъното на клетката.

Може да видите повече от Йон на ://www.youtube.com/watch?v=nD85-4nZUkc

Разбира се с кучета:
да
Разбира се с деца:
Обучен:
Специални нужди:
приемен дом - трудно стига до храната в приюта от другите кучета, средата му влияе прекалено стресиращо
Тегло:
Характер:
срамежлив, но показва напредък, когато се работи с търпение, социален с кучета, все още малко резервиран към хората

Осинови

Йон

Всеки нов ден в приюта е истински ад за несигурния Йон. По всичко личи, че момчето се чувства много зле там и не се отпуска дори за малко. Спокойната обстановка вкъщи и любящата подкрепа на бъдещия му човек, ще му помогнат да се почувства сигурен и да усети колко хубаво е да живееш на този свят. Да бъде осиновен е най-хубавия подарък, който Йон би могъл да получи. Ако искаш да му го подариш, пиши ни.