Иконка на синя кучешка лапичка
Подходящ за виртуално осиновяване

Анита

Анита прекара около година от живота си в клетката преди да ни се довери и излезе на разходка. Търсим нейния човек, който да навакса загубеното време и дари това нежно момиче с незабравими спомени.

Пол:
Женска
Възраст:
около 2г.
Приют:
Сеславци
Размер:
куче на поляна

За

Анита

Анита, нашата глезанка. В началото беше в дилема. Радваше се, когато любимата ѝ доброволка влезе в клетката. Тръгваше към нея с размахана опашка и на средата на пътя решаваше обаче, че я е страх и се отдалечаваше. Дълго време Ели трябваше да я ухажва, но усилията бяха оценени - в един момент тя ѝ позволи да я докосне. Явно ѝ хареса, защото при всяка следваща среща сама тръгваше към нея с все повече увереност.  Дори в един момент позволи да ѝ се сложи нагръдник и с бодра крачка тръгнаха към поляната. От тогава няма пропусната разходка. Всяка събота излиза, с всички доброволци. Тя е спокойно куче, разхожда се с умерено темпо, разузнава околността и бърза само, когато излиза от клетката. За съжаление разходките не са вечни и когато идва време за прибираме обратно в клетката, тя много деликатно ни показва, че хич не я устройва това. Бави се и разсейва по най-сладкия детски начин.  Все още има някои фактори, които я плашат, като например ветровито и дъждовно време. Най-вероятно и всяко едно непознато пространство, както е градската среда ще я плаши известно време. Тя не е подходяща да живее близо в до оживен булевард, в шумна среда, която най-вероятно ще ѝ носи стрес, но кварталите с много зелено наоколо биха били подходящи за нея.Сигурни сме, че я чака светло бъдеще и смелостта, която прояви с това, че ни се довери ще ѝ се отплати в най-скоро време.Хубавото е, че тя Анита и хората и е общителна със себеподобните.

Повече за Анита вижте тук:

https://youtu.be/mKEeuQU3QS4?si=ep3mm-eYnbn_EF9C

https://youtu.be/xLuLz7w1ZzM?si=rs2Mq8ALjvuIfMbN

Разбира се с кучета:
да
Разбира се с деца:
да
Обучен:
Специални нужди:
приемен дом, спокойна обстановка
Тегло:
Характер:
куче на поляна

Осинови

Анита

Сигурни сме, че светло бъдеще го чака нашето момиче и смелостта, която прояви с това, че ни се довери ще ѝ се отплати в най-скоро време.