Помагаме в Богров от 2016 година

За какво се борим?

Ние сме група от хора на различна възраст, с различни интереси и разбирания, но въпреки това обединени около една кауза – любовта към животните.

Като доброволци ние сме убедени, че ЩЕ променим не само живота на кучетата в приютите, в които сме доброволци, но и нагласата на обществото ни спрямо животните.

Вярваме, че по този начин ще помогнем за решаването на един от големите проблеми в страната, а именно бездомните животни – за наше и тяхно добро.

Как го правим?

Организираме разходки на кучетата в общинските приюти в Богров, Сеславци и Слатина. Всяка събота и неделя между 10:00 до 14:00 часа сме при тях и се грижим да получат внимание, грижа и възможност за по-добър живот.

Да разхождаш куче, което не е излизало от клетката си цял месец е най-големият подарък, който можеш да му направиш. Да го погалиш, да поиграеш с него и да тичате заедно по поляната е най-зареждащото с положителна енергия нещо, което можеш да направиш за него и за себе си.

Освен разходките, организираме многобройни инициативи и участваме в най-различни събития за и в помощ на каузата, ни извън приюта.

През последните години превърнахме в традиция мартенските и коледните ни благотворителни базари, на които могат да се закупят продукти, които са ръчно направени от нашите доброволци. Стойността на всеки един продаден артикул отива в полза на нашите 1500 бандита, затова се радваме, че с всяка изминала година тези събития привличат все повече поддръжници и доброволци.

Какви са нашите цели?

  • Главната ни цел е да променим нашето общество, с активност и постоянство;
  • Да организираме различни социални събития, насочени към обществото и даващи гласност на проблемите с бездомните животни и техните възможни решения;
  • Да създаваме успешни и устойчиви партньорства както с общинските институции, отговарящи за животните в приютите, така и с различни частни организации, подкрепящи нашата кауза;
  • Да говорим с хората за ползите от кастрацията и защо тя е съществена част от намаляването на популацията от бездомни животни;
  • Да насърчаваме повече хора да осиновяват, а не да купуват кучета от магазин или да развъждат техните, докато приютите са пълни с чакащи дом, прекрасни, четирикраки любимци.


Ако нашата кауза е и твоя…присъедини се към нас, бъди част от промяната!

Какво успяхме

Да постигнем

Радваме се на постигнатото до момента и гледаме с надежда към бъдещето на нашите кучета.

Помагаме на над

1500

кучета да получат втори шанс

от

2016 г.

насам организираме разходките в приюта

привлякохме над

1000

доброволци в нашата инициатива

Бандата... или кои са онези, вечно бързащите с повод около врата

Мартина
Марти я вербувахме, така да се каже. Или по-скоро след завръщането си от чужбина, тя пренастрои радара си и улови нашия сигнал от общинския приют. Тя бързо разбра, че ни е нужна - и то спешно. От 2016 година Марти е неизменна част от Бандата, и освен че се справя с работата на терен, тя твори без спирачки. В това число за благотворителния ни календар, за Фейсбук страницата и за многото сувенири, събития и други благотворителни начинания, които правим. Марти редовно е приемен дом за болни, недостатъчно социални или просто възрастни кучета, в периода преди да бъдат осиновени. Заедно с Розалин и немските ни партньори избират и подготвят кучета за осиновяване в чужбина.

Розалин

Розалин e cърцето на Бандата. Резистентна към глаголните времена в българския език и признаваща само „сегашно”. Обичаме да ѝ се подиграваме, когато допуска грешки в говоренето и се опитва всячески да не ни се разсърди. Не винаги ѝ се получва, обаче. Рози е в основата и в центъра на всичко, което се случва в Бандата. Доброволец е от 2013 година. Тя е работохоликът, който подлудява всички ни, но и не оставя нито една идея да не се превърне в реална работа с реален резултат. А резултатът са повече осиновени кучета, повече последователи, повече хора на неделните разходки, повече благотворителни събития, повече от всичко, което е същината на каузата ни.Тя е връзката ни с германските ни партньори, извела лично от приюта вече повече от сто кучета и довела в него повече от сто доброволеца. От години е и приемен дом на най-нуждаещите се.

Николета

Николета e най-старшата от старшите. Виждала е много през годините и е натрупала огромен опит. Никога не е преставала да се бори за справедливост за животните, каквото и да ѝ коства това.
Няма да я видите много често на поляната, защото когато идва в приюта, тя е в приюта. В буквалния смисъл. Тя живее за кучетата и за мечтата си да превърне света в едно по-добро място за всички тях.
Ники също така е и техническото гуру на Бандата и един от „виновниците“ за съществуването на тази страница. Подлудява ни от време на време със спокойствието си. Трудно човек може да я изкара извън равновесие, но реално това е нещо, от което всички ние имаме огромна нужда и тайничко ѝ завиждаме.
Кристина
Криси е човекът, който до ден днешен помним като дамата, която ни посрещна на първата Осиновителска акция, в столичен търговски център през 2017 година, с най-съмняващия се в нас поглед.
Много бързо този поглед се промени и се изпълни с хъс, желание и мотивация. Оттогава Криси не само идва всяка седмица в приюта, но и подкрепя Бандата във всякакви юридически, организационни и логистични въпроси.
Нещо любопитно: тя е първата жена в България, която получи предложение за брак в клетка на кучешки приют! Снимков материал на събитието можете да намерите в блога ни.
В момента Криси се е отдала на новата роля в живота си – да бъде майка, но това не ѝ пречи винаги да е до нас и да ни подкрепя във всичкo, което правим.

Десислава

Деси се запознава с Марти през 2017 година и разбира се веднага получава покана да се присъедини към Бандата. А ние точно от хора като нея имаме най-голяма нужда.
От началото на 2018 година Деси е с нас и не само идва на разходките и работи по социализацията на кучетата, но и ни подкрепя със съдържанието за Фейсбук страницата ни, логистиката, събитията, благотворителните базари и също така е и основен контакт на Бандата с фирми и партньори на каузата.
Тя е отговорник на разходките и в новоотворения приют за бебета в Сеславци и помага усърдно в задомяването на кучета в Германия.
Почти няма транспорт, в който Деси да не участва и още преди вие да сте станали, тя вече е докарала и настанила поредното куче в големия бус, пътуващ към едно по-добро бъдеще за бандитите.
Анита
Ани се запозна с Розалин благодарение на един приютски кокер-шпаньол и изобщо не подозираше в какво ще я въвлече това запознанство.
Когато подготвяхме първият Осиновителски ден, в столичен търговски център през 2017 година, Розалин я покани да снима събитието. След това Анита дойде да снима и следващото събитие, а после и разходките в приюта. И след това пак, и пак и пак... докато почти не остана неделя без фото-репортаж, заснет от нея.
Докато се усетим, Бандата вече имаше страхотен фотограф, писател и глас на кучетата. Анита успява да се докосне до сърцето на всеки, прочел нейните текстове или историите, които се крият зад кадрите ѝ.
Веселин
Веско е скала. Веско е навсякъде. Вече не можем да си представим разходки в приюта без него и това е така, защото почти не се сещаме за неделя без него.
Когато през януари 2018 година Веско намира почти умиращо куче на улицата, решението му е окончателно - да започне да помага на тези, които си нямат никого.
Веско е този неуморен бандит, за когото неделите не са достатъчни, затова организира разходки и през седмицата. Също така, той е един от онези хора, които успяват да намерят общ език с кучета с труден характер и да ги социализира.
Ива
Ива събираше подписи за друга кауза, когато случайно една жена, която се подписа в подписката ѝ, започна да ѝ разказва за работата си в приюта. Толкова ѝ стана интересно на нашата Ива, че още следващата неделя тя пристигна при 1500-те и тяхната Банда.
Влюби се в куцичкия Рон и оттогава (2018 година) тя идва в приюта и с нетърпение тича към него. Рон вече е щастливо куче със собствен дом и семейство, но Ива не спира да идва при всички останали като Рон, които имат нужда точно от нея.
Тя винаги е позитивна и усмихната и е най-милия човек, който някога сме срещали, но понякога не успява да прикрие тъгата си за всички тези кучета, които си нямат дом.
Ива е и едно от нашите рекламни лица – можете да я видите на корицата на благотворителния ни календар за 2020 година.
Ермина
Ермина е най-младият член на Бандата, който буквално стана пълнолетен с нас. Когато най-сетне навърши 18, всички ние въздъхнахме като родители, които вече имат едно пораснало момиче.
Не че преди имаше за какво да се тревожим – тя, дори в тази крехка възраст, знаеше от самото начало какво да прави и как да се държи с кучетата и бързо влезе в час.
От две години Ермина винаги пристига първа на събитията ни, никога не отказва помощ и ние се радваме, че такава прекрасна млада дама избра Банадата на 1500-те за своя кауза.

Димитър

Чукове, пирони, мрежи, лопати… няма задача, която Митко да не изпълнява с кеф. Където е нужен, там отива. Той знае, че в един приют има много и най-различни задачи, и въпреки че разходките и прегръдките са най-приятни, той навива ръкави и помага и за всики други дейности.
Няма друг толкова търпелив и уравновесен човек човек в Бандата. Няма и друг предложил брак на любимата си жена в кучешка клетка в приюта, пред погледа на всички двукраки и четирикраки бандити!
Освен всичко това, той успешно съчетава отговорната работа на кмет на софийски район и доброволческата дейност.

Константин

Константин един ден видял благотворителния ни календар в заведението, в което обядвал. Разгледал го с интерес и веднага, разбира се, бил заговорен от Александра, която по това време работила в заведението.
"Дали не иска да идва да разхожда кучета в неделя? Нима има по-интересни неща от това?"
И какво да прави, завалията, приел поканата ѝ. Край на дългото неделно излежаване и край на самотното живеене в апартамент, защото не след дълго той стана и наш приемен дом за кучета. До ден днешен сме му много благодарни за това.
Константин също беше лице на благотворителния ни календар за 2019 година, където позира с друг наш бандит, който вече е щастлив в своя нов дом.
Александра
Алекс дори вече да е в родния си град, за да продължи бандитската мисия и там, винаги ще има специално място и тук при нас. Запознахме се с нея чрез Фейсбук, когато за пореден път търсехме спешно приемен дом. Тя откликна на този зов за помощ, както и на поканата ни да идва на неделните ни разходки.
И така, цели две години, докато през лятото на 2019 година не се сбогувахме с нея. А нейният принос за приюта ще бъде запомнен от всички.
В началото Алекс продължи мисията си, като започна с организирането на разходки в приюта в Бургас. Но, както знаем това не е лесна работа, затова ѝ пожелаваме късмет, търпение и успех. А ние се радваме, че ще имаме специално местенце в Бургас, на което да си почиваме от София.
Липсваш ни Алекс и ти пожелаваме успех във всичко, което започнеш!

Вероника

Рони е отскоро с нас, но имаме чувството, че я познаваме цяла вечност. Тя като че ли цял живот не е направила нищо друго, освен да се отдава на кучешките съдби.
Училищен проект я доведе в приюта през февруари 2020 година и докато обикаляше клетките сълзите не спираха да текат от очите ѝ. Три месеца по-късно Рони осъзнава, че сълзите няма как да помогнат на кучетата в приюта. И от този момент по-редовен доброволец от нея (добре де, и Веско, хаха) не познаваме.
Тайничко я наричаме магьосницата на кучетата, защото благодарение на търпението и отдадеността ѝ тя успява да изкара от клетките дори най-страхливите им обитатели. Вероника идва и през седмицата в приюта и още отсега треперим какво ли ще правим когато университетите отново отворят врати за присъствено обучение.
Тео
Представяте ли си човек завършил математика в Оксфорд, а след това и магистратура по статистика, също на Острова? И след всичко това, този човек да се върне в България и да стане доброволец в общински приют?
А, и на всичкото отгоре, упорито да пътува с градски транспорт? Няма такъв човек ли?
Грешите - Тео е точно такъв човек!
Той има страхотен подход към кучетата и не се плаши да даде и щанс на по-особените сред тях. Резултатите са налице - много повече разходени и щастливи особняци, които до скоро нямаше кой да извади от клетките им и да им обърне внимание.
Благодарим ти, Тео, че се върна в България и направи нашата кауза своя мисия.
Десислава
Соня
Соня винаги е на разположение, когато имаме най-много нужда от помощ. Било то за разходки в приюта, било то да е на линия в 7 часа сутринта, за да изпраща кучета в Германия, или да държи фронта в някое от многобройните ни благотворителни събития.
Соня също така е лице от благотворителния ни календар за 2021 година. Потърсете я през месец февруари.
Тя зарежда силно с опитимизъм, усмивки и положително настроение всички около нея. Пожелаваме си още много време да е с нас и да не ни позволява да спираме да се усмихваме, поне наполовина, колкото тя го прави.
Петя
Няма човек, който да говори толкова бързо колкото нея. С такава скорост разхожда и кучетата в приюта. Без спирачки и без колебание, взима едно след друго и със същата тази скорост се провали като приемен дом на любимата си Хера. Уж за малко, уж само докато се излекува, тя остана завинаги при нея, а ние сме радостни, че Петя продължава да идва на неделните разходки, винаги заредена с поне по две торби пълни кренвирши и различни кучешки лакомства, за които обитателите на приюта са ѝ много благодарни!
Ивчо
С Ивчо се запознахме по време на едно от нашите събития извън приюта. Спомняме си как ни посрещна с огромната си усмивка и думите „Искам да ви помогна, кажете как?“.
Оттогава можем да разчитаме на него за страшно много неща. Било то с превоз (няма такъв търпелив човек със закъснели доброволци по спирките - честно!), направата на аксесоари за нашите събития (най-великите мебели от палети са направени от него), катерене по клетки за опъване на мрежи, а когато целият момичешки екип е разчитал да изгони дъжда с оптимизъм, Ивчо ще се появи с две шатри и ще спаси всяко наше благотворително събитие.
Благодарим за отдадеността ти, Ивчо!
Анна

отзиви от

Доброволци

quote-light
Толкова много енергия е събрана в това място... Заредих се.
Живка Христова
доброволец
quote-light
Обичаш животните и искаш да твориш добро? Заповядай при Бандата на 1500те! Сподели неделята си с тях! 🐶 Ела, разходи и ги зареди с любов! ❤️
Ермина Боянова
Доброволец
quote-light
Отряд за бързо реагиране, специализиран в разходки, грижи, прегръдки и намиране на истински дом за 1500-те великолепни кучешки обитателя на Общинския приют в Горни Богров. 🐶🐾
Nina Dobreva
Доброволец