The Gang

Помагаме в Богров от 2016 година

Нашата мисия?


Да променим нагласата на обществото спрямо бездомните животни

За какво се борим?

Ние сме група от хора на различна възраст, с различни интереси и разбирания, но въпреки това обединени около една кауза – любовта към животните.

Като доброволци ние сме убедени, че ЩЕ променим не само живота на кучетата в приютите, в които сме доброволци, но и нагласата на обществото ни спрямо животните.

Вярваме, че по този начин ще помогнем за решаването на един от големите проблеми в страната, а именно бездомните животни – за наше и тяхно добро.

Как ще го направим?

Организираме разходки на кучетата в общинските приюти в Богров, Сеславци и Слатина. Всяка събота и неделя от 10:00 до 14:00 часа сме при тях и се грижим да получат внимание, грижа и възможност за по-добър живот.

Да разхождаш куче, което не е излизало от клетката си цял месец е най-големият подарък, който можеш да му направиш. Да го погалиш, да поиграеш с него и да тичате заедно по поляната е най-зареждащото с положителна енергия нещо, което можеш да направиш за него и за себе си.

Освен разходките, организираме многобройни инициативи и участваме в най-различни събития за и в помощ на каузата ни извън приюта. През последните години превърнахме в традиция мартенските и коледните ни благотворителни базари, на които могат да се закупят продукти, които са ръчно направени от нашите доброволци. Стойността на всеки един продаден артикул отива в полза на нашите 1500 бандита, затова се радваме, че с всяка изминала година тези събития привличат все повече поддръжници и доброволци.

Какви са нашите цели?

  • Главната ни цел е да променим нашето общество, с активност и постоянство;
  • Да организираме различни социални събития, насочени към обществото и даващи гласност на проблемите с бездомните животни и техните възможни решения;
  • Да създаваме успешни и устойчиви партньорства както с общинските институции, отговарящи за животните в приютите, така и с различни частни организации, подкрепящи нашата кауза;
  • Да говорим с хората за ползите от кастрацията и защо тя е съществена част от намаляването на популацията от бездомни животни;
  • Да насърчаваме повече хора да осиновяват, а не да купуват кучета от магазин или да развъждат техните, докато приютите са пълни с чакащи дом, прекрасни, четирикраки любимци.

 

Ако нашата кауза е и твоя…присъедини се към нас, бъди част от промяната!

Какво променихме досега?

Това са малка част от промените, които направихме заедно!

живота на над

1500 кучета

доброволци идвали в приюта

1000+
неделните разходки