За едно куче ВИЕ сте целия свят.

Доброволецът / The Volunteer

През очите на доброволецът…

Доброволецът

Неделя е, рано е, вали, студено е – доброволецът обаче става. Облича най-топлите си дрехи, събира приятелите си с колата и заедно запъпрят към Богров. Не просто Богров… Богров, домът на 1500 космати дечица на четири крака.

По време на пътя всеки от нас се моли дъждът да спре, за да можем да изваем повече усмивки върху облачното настроение. Понякога стигаме там и дъждът не ни е послушал, вали си и хич не се притеснява да капе и бие по главите ни. Точно като тази неделя! 

Събрахме се леко начумерени и зачакахме, естествено вироглавият не се впечатли. Така ли? – Казаха му доброволците.

– Не разбра ли, че няма време, което да ни спре? Ако това е играта ти, гледай нашата!

Подготвихме се, съсредоточихме се, тръгнахме към клетките с такъв ход, че дъждът почти се притесни!

Очевидно кучетата в клетките също не му се бяха дали, защото имаше видими следи от борбата им с него. Излязохме на поляната с десетки кучета, умиращи си от кеф да галопират по поляната и да оставят кални следи по якетата на любимите си доброволци.

И в моменти като тези, разбираме че природните стихии, неподчиняващи се на човешката воля са нищо в сравнение с волята на човек, който иска да даде, да помогне и… да не се предава!

Ще си кажете – едни разходки… какво толкова се вайкат тези хора. Ние ще ви кажем – днес са разходки, а със стъпките за утре, вдругиден, по-вдругиден… действията на всички нас редят пъзела, а началото на нашия редим от тук!

Научете повече за нас

Направете вашия принос

Имате идея, с която да ни помогнете? Споделете я с нас.

Последвайте ни в социалните медии

Споделяйте нашата инициатива и ни помогнете да стигнем до повече хора