39580494_2185513725052453_2740525009880481792_o

помагаме в богров от 2016г.

За нас

Ние сме група от хора на различна възраст, с различни интереси и различни разбирания, но въпреки това една кауза ни обединява: любовта ни към животните. Като доброволци ние сме убедени, че ЩЕ променим не само живота на кучетата в приюта, но и нагласата на обществото ни спрямо животните, а по този начин ще помогнем за решаването на един от големите проблеми в страната, а именно бездомните животни – за наше и тяхно добро.

Как ще го направим? Организираме разходки на кучетата в приюта всяка неделя. Да разхождаш куче, което не е излизало от клетката си цял месец е най-големият подарък, който можеш да му направиш. Да галиш, да играеш и да тичаш с тях, ще те зареди с много положителна енергия.

Също така, участваме в най-различни събития извън приюта. Главната ни цел е да променим устойчиво нашето общество с активност и постоянство. Говорим с хората за ползите от кастрацията, защо тя е съществена част от намаляването на популацията на бездомни животни. Насърчаваме хората да осиновят, а не да купуват кучета от магазин или да развъждат техните, докато приютите ни са пълни с чакащи дом прекрасни четирикраки любимци. Присъедини се към нас, бъди част от промяната!

Намерете ни във Facebook

Намерете ни Instagram

нашата мисия?


да променим нагласата на обществото спрямо бездомните животни

бандата... или кои са ония вечно бързащите с повод около врата ​

Мартина
Марти я вербувахме... така да се каже. Или по-скоро след завръщането си от чужбина, тя пренастрои радара си и улови нашия сигнал от общинския приют. Тя бързо разбра, че ни е нужна - и то спешно. От 2016г. Марти е неизменна част от Бандата, и освен че се справя с работата на терен, тя твори без спирачки. В това число за благотворителния календар, за Фейсбук страницата и за многото сувенири, събития и други благотворителни начинания. Марти редовно е приемен стопанин за болни, недостатъчно социални или просто възрастни кучета, в периода преди да бъдат осиновени. Заедно с Розалин избират и подготвят кучета за осиновяване в чужбина чрез немските ни партньори.

Николета

Кристина
Криси е човекът, който до ден днешен помним като дамата, която ни посрещна на първата осиновителска акция в мола през 2017г. с най-съмняващия се в нас поглед. Бързо този поглед се промени и се изпълни с хъс, желание и мотивация. Оттогава Криси не само идва всяка седмица в приюта, но и подкрепя Бандата във всякакви юридически, организационни и логистични въпроси. Нещо любопитно: тя е първата жена в България, която получи предложение за брак в клетка на кучешки приют! Снимков материал на събитието можете да намерите в блога ни.

Десислава

Деси се запозна с Марти и разбира се веднага получи покана да се присъедини. А ние точно от хора като нея имаме най-голяма нужда. От началото на 2018г. Деси е с нас и не само идва на разходките и работи по социализацията на кучетата, но и ни подкрепя със съдържанието на Фейсбук страницата, логистика, събития, благотворителни базари и също така е основен контакт на Бандата с фирми и партньори на каузата.
Анита
Ани се запозна с Розалин чрез един приютски Кокер шпаньол и съвсем не подозираше в какво ще я въвлече това запознанство. Когато все още предстоеше първият осиновителкси ден в столичен мол през 2017г, Розалин я покани да снима събитието. След това Анита идва да снима следващото събитие, а после и разходките в приюта. И след това пак, и пак и пак... докато почти не остана неделя без фото-репортаж от разходките ни. Докато се усетим, Бандата вече имаше страхотен фотограф, писател и глас на кучетата. Тя успява да се докосне до сърцето на всеки, прочел нейните текстове или историите, които се крият зад кадрите ѝ.
Веселин
Веско е скала. Веско е навсякъде. Вече не можем да си представим разходки в приюта без него и това е така, защото почти не се сещаме за неделя без него. Когато през януари 2018г Веско намира почти умиращо куче на улицата, решението му е окончателно: да започне да помага на тези, които си нямат никого. Веско е този неуморен Бандит, за когото неделите не са достатъчни, затова организира разходки и през седмицата. Също така, той успява да намери общ език с кучета с труден характер и да ги социализира.
Ива
Ива събираше подписи за друга важна кауза, когато случайно една жена, която се подписа започна да ѝ разказва за работата си в приюта. Толкова ѝ стана интересно на нашата Ива, че още следващата неделя тя пристигна при 1500-те и тяхната Банда. Влюби се в куцичкия Рон и оттогава (2018г), тя идва в приюта и с нетърпение тича към него. Ива е на корицата на благотворителния ни календар за 2020г. Тя е винаги позитивна и усмихната, но понякога не успява да прикрие тъгата си за всички тези кучета, които си нямат дом.

Димитър

Чук, пирони, мрежи, лопати… няма задача, която Митко да не изпълнява с кеф. Където е нужен там отива. Той знае, че в един приют има много и най-различни задачи, и въпреки че разходките и прегръдките са най-приятни, той навива ръкави и помага и за всики други дейности. Няма друг толкова търпелив човек в Бандата. Няма и друг предложил брак в кучешка клетка на любимата си! Освен всичко това, той съчетава успешно отговорната работа на кмет на софийски район и доброволческата дейност.
Ермина
Ермина е най-младият член на Бандата, който буквално стана пълнолетен с нас. Когато най-сетне стана на 18, ние всички въздъхнахме като родители, които вече имат едно пораснало момиче. Не че преди имаше за какво да се тревожим -тя дори с крехката си възраст знаеше от самото начало как да се държи с кучетата и бързо влезе в час. От две години Ермина винаги пристига първа на събитията ни, никога не отказва помощ и ние се радваме, че такава прекрасна млада дама избра 1500-те като своя кауза.

Константин

Константин един ден видял благотворителния ни календар в заведението, в което обядвал. Разгледал го с интерес и веднага, разбира се, е бил заговорен от Александра, която по това време работи в заведението. "Дали не иска да идва да разхожда кучета в неделя? Нима има по-интересни неща от това?" И какво да прави, завалията, край с дългото неделно спане и край със самотното живеене в апартамент, защото не след дълго той стана и един наш приемен дом за кучета. До ден днешен сме му много благодарни за това.
Александра
Алекс дори вече да се е върнала в родния си град за да продължи бандитската мисия в приюта и там, все още има място тук при нас. Запознахме се с нея чрез Фейсбук, когато за пореден път търсехме спешно приемен дом. Тя откликна на това, както и на молбата ни да идва в неделя да разхожда. И така цели две години, докато не се сбогувахме с нея това лято. А нейният принос за приюта ще бъде запомнен от всички. Сега обаче, не само че имаме "филиал" в Бургас, а и местенце, на което да си почиваме от София. Липсваш ни Алекс и ти пожелаваме успех с Бургаския приют!

Какво променихме досега?

Това са малка част от промените, които направихме заедно!

живота на над

1500 кучета

доброволци идвали в приюта

1000+

Как мога да помогна?

Посещенията в Горни Богров са позволени от есента на 2016г след смяната на ръководството на Екоравновесиe. Там има 1500 кучета, които се нуждаят от разходки, грижи и социализиране.

Посещенията в Горни Богров са позволени от есента на 2016г след смяната на ръководството на Екоравновесиe. Там има 1500 кучета, които се нуждаят от разходки, грижи и социализиране.

Включи се в разходките, които организираме всяка Неделя от 10 до 14ч.

Търсят се постоянни или поне приемни домове за кучетата. Разпространявайте техните истории, призовавайте приятелите си да не купуват, а да осиновяват.

Пиши ни! Бандата винаги е отворена за идеи.

отзиви от

Доброволци

quote-light
Толкова много енергия е събрана в това място... Заредих се.
Живка Христова
доброволец
quote-light
Обичаш животните и искаш да твориш добро? Заповядай при Бандата на 1500те! Сподели неделята си с тях! 🐶 Ела, разходи и ги зареди с любов! ❤️
Ермина Боянова
Доброволец
quote-light
Отряд за бързо реагиране, специализиран в разходки, грижи, прегръдки и намиране на истински дом за 1500-те великолепни кучешки обитателя на Общинския приют в Горни Богров. 🐶🐾
Nina Dobreva
Доброволец
Scroll Up