Warning: Declaration of ElementorPro\Modules\Posts\Skins\Skin_Content_Base::register_controls(Elementor\Widget_Base $widget) should be compatible with Elementor\Controls_Stack::register_controls() in /home/customer/www/1500doggang.com/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/post-content.php on line 17
За нас - Бандата на 1500-те
39580494_2185513725052453_2740525009880481792_o

помагаме в богров от 2016г.

За нас

Ние сме група от хора на различна възраст, с различни интереси и различни разбирания, но въпреки това една кауза ни обединява – любовта към животните. Като доброволци ние сме убедени, че ЩЕ променим не само живота на кучетата в приюта, но и нагласата на обществото ни спрямо животните. Вярваме, че по този начин ще помогнем за решаването на един от големите проблеми в страната, а именно бездомните животни – за наше и тяхно добро.

Как ще го направим? Организираме разходки на кучетата в приюта всяка неделя от 10 до 14ч. Да разхождаш куче, което не е излизало от клетката си цял месец е най-големият подарък, който можеш да му направиш. Да ги галиш, да играеш и да тичаш с тях, ще те зареди с много положителна енергия.

Също така, организираме многобройни инициативи и участваме в най-различни събития за в помощ на каузата ни и извън приюта.

Главната ни цел е да променим устойчиво нашето общество, с активност и постоянство. Говорим с хората за ползите от кастрацията и защо тя е съществена част от намаляването на популацията от бездомни животни. Насърчаваме хората да осиновят, а не да купуват кучета от магазин или да развъждат техните, докато приютите са пълни с чакащи дом, прекрасни, четирикраки любимци.

Присъедини се към нас, бъди част от промяната!

Намерете ни във Facebook

Намерете ни в Instagram

нашата мисия?


да променим нагласата на обществото спрямо бездомните животни

бандата... или кои са ония вечно бързащите с повод около врата ​

Мартина
Марти я вербувахме... така да се каже. Или по-скоро след завръщането си от чужбина, тя пренастрои радара си и улови нашия сигнал от общинския приют. Тя бързо разбра, че ни е нужна - и то спешно. От 2016г. Марти е неизменна част от Бандата, и освен че се справя с работата на терен, тя твори без спирачки. В това число за благотворителния календар, за Фейсбук страницата и за многото сувенири, събития и други благотворителни начинания. Марти редовно е приемен стопанин за болни, недостатъчно социални или просто възрастни кучета, в периода преди да бъдат осиновени. Заедно с Розалин избират и подготвят кучета за осиновяване в чужбина чрез немските ни партньори.

Николета

Кристина
Криси е човекът, който до ден днешен помним като дамата, която ни посрещна на първата осиновителска акция в мола през 2017г. с най-съмняващия се в нас поглед. Бързо този поглед се промени и се изпълни с хъс, желание и мотивация. Оттогава Криси не само идва всяка седмица в приюта, но и подкрепя Бандата във всякакви юридически, организационни и логистични въпроси. Нещо любопитно: тя е първата жена в България, която получи предложение за брак в клетка на кучешки приют! Снимков материал на събитието можете да намерите в блога ни.

Десислава

Деси се запозна с Марти и разбира се веднага получи покана да се присъедини. А ние точно от хора като нея имаме най-голяма нужда. От началото на 2018г. Деси е с нас и не само идва на разходките и работи по социализацията на кучетата, но и ни подкрепя със съдържанието на Фейсбук страницата, логистика, събития, благотворителни базари и също така е основен контакт на Бандата с фирми и партньори на каузата.
Анита
Ани се запозна с Розалин чрез един приютски Кокер шпаньол и съвсем не подозираше в какво ще я въвлече това запознанство. Когато все още предстоеше първият осиновителкси ден в столичен мол през 2017г, Розалин я покани да снима събитието. След това Анита идва да снима следващото събитие, а после и разходките в приюта. И след това пак, и пак и пак... докато почти не остана неделя без фото-репортаж от разходките ни. Докато се усетим, Бандата вече имаше страхотен фотограф, писател и глас на кучетата. Тя успява да се докосне до сърцето на всеки, прочел нейните текстове или историите, които се крият зад кадрите ѝ.
Веселин
Веско е скала. Веско е навсякъде. Вече не можем да си представим разходки в приюта без него и това е така, защото почти не се сещаме за неделя без него. Когато през януари 2018г Веско намира почти умиращо куче на улицата, решението му е окончателно: да започне да помага на тези, които си нямат никого. Веско е този неуморен Бандит, за когото неделите не са достатъчни, затова организира разходки и през седмицата. Също така, той успява да намери общ език с кучета с труден характер и да ги социализира.
Ива
Ива събираше подписи за друга важна кауза, когато случайно една жена, която се подписа започна да ѝ разказва за работата си в приюта. Толкова ѝ стана интересно на нашата Ива, че още следващата неделя тя пристигна при 1500-те и тяхната Банда. Влюби се в куцичкия Рон и оттогава (2018г), тя идва в приюта и с нетърпение тича към него. Ива е на корицата на благотворителния ни календар за 2020г. Тя е винаги позитивна и усмихната, но понякога не успява да прикрие тъгата си за всички тези кучета, които си нямат дом.

Димитър

Чук, пирони, мрежи, лопати… няма задача, която Митко да не изпълнява с кеф. Където е нужен там отива. Той знае, че в един приют има много и най-различни задачи, и въпреки че разходките и прегръдките са най-приятни, той навива ръкави и помага и за всики други дейности. Няма друг толкова търпелив човек в Бандата. Няма и друг предложил брак в кучешка клетка на любимата си! Освен всичко това, той съчетава успешно отговорната работа на кмет на софийски район и доброволческата дейност.
Ермина
Ермина е най-младият член на Бандата, който буквално стана пълнолетен с нас. Когато най-сетне стана на 18, ние всички въздъхнахме като родители, които вече имат едно пораснало момиче. Не че преди имаше за какво да се тревожим -тя дори с крехката си възраст знаеше от самото начало как да се държи с кучетата и бързо влезе в час. От две години Ермина винаги пристига първа на събитията ни, никога не отказва помощ и ние се радваме, че такава прекрасна млада дама избра 1500-те като своя кауза.

Константин

Константин един ден видял благотворителния ни календар в заведението, в което обядвал. Разгледал го с интерес и веднага, разбира се, е бил заговорен от Александра, която по това време работи в заведението. "Дали не иска да идва да разхожда кучета в неделя? Нима има по-интересни неща от това?" И какво да прави, завалията, край с дългото неделно спане и край със самотното живеене в апартамент, защото не след дълго той стана и един наш приемен дом за кучета. До ден днешен сме му много благодарни за това.
Александра
Алекс дори вече да се е върнала в родния си град за да продължи бандитската мисия в приюта и там, все още има място тук при нас. Запознахме се с нея чрез Фейсбук, когато за пореден път търсехме спешно приемен дом. Тя откликна на това, както и на молбата ни да идва в неделя да разхожда. И така цели две години, докато не се сбогувахме с нея това лято. А нейният принос за приюта ще бъде запомнен от всички. Сега обаче, не само че имаме "филиал" в Бургас, а и местенце, на което да си почиваме от София. Липсваш ни Алекс и ти пожелаваме успех с Бургаския приют!

Какво променихме досега?

Това са малка част от промените, които направихме заедно!

живота на над

1500 кучета

доброволци идвали в приюта

1000+

Как мога да помогна?

Посещенията в Горни Богров са позволени от есента на 2016г след смяната на ръководството на Екоравновесиe. Там има 1500 кучета, които се нуждаят от разходки, грижи и социализиране.

Посещенията в Горни Богров са позволени от есента на 2016г след смяната на ръководството на Екоравновесиe. Там има 1500 кучета, които се нуждаят от разходки, грижи и социализиране.

Включи се в разходките, които организираме всяка Неделя от 10 до 14ч.

Търсят се постоянни или поне приемни домове за кучетата. Разпространявайте техните истории, призовавайте приятелите си да не купуват, а да осиновяват.

Пиши ни! Бандата винаги е отворена за идеи.

отзиви от

Доброволци

quote-light
Толкова много енергия е събрана в това място... Заредих се.
Живка Христова
доброволец
quote-light
Обичаш животните и искаш да твориш добро? Заповядай при Бандата на 1500те! Сподели неделята си с тях! 🐶 Ела, разходи и ги зареди с любов! ❤️
Ермина Боянова
Доброволец
quote-light
Отряд за бързо реагиране, специализиран в разходки, грижи, прегръдки и намиране на истински дом за 1500-те великолепни кучешки обитателя на Общинския приют в Горни Богров. 🐶🐾
Nina Dobreva
Доброволец
Scroll Up